Twintigjarige Spanjaard Oier Lazkano weerstaat aan peloton en wint derde etappe in Ronde van Portugal

Twintigjarige Spanjaard Oier Lazkano weerstaat aan peloton en wint derde etappe in Ronde van Portugal

Foto: BELGAIMAGE

De Spanjaard Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros RGA) heeft woensdag de derde etappe gewonnen van de Ronde van Portugal, een rittenkoers van het niveau 2.1. De 20-jarige Bask koos voor de vroege vlucht en bleef uit de greep van het peloton.

In een heuvelachtige etappe van 171 kilometer tussen Felgueiras en Viseu reed Lazkano op een beklimming van tweede categorie weg samen met zes andere renners. Vijftig kilometer voor de finish zette de neoprof alleen door. Terwijl alle andere vluchters weer werden gegrepen, zong Lazkano het uit tot de streep, waar hij nog vijftien seconden voorsprong had op het eerste peloton.

De Brit Daniel McLay (Team Arkea Samsic) won de sprint voor de tweede plaats voor de Venezolaan Leangel Linarez (Miranda Mortagua). De Portugees Amaro Antunes (W52-FC Porto) blijft aan de leiding in het klassement, met een voorsprong van 0:13 op zijn landgenoot Frederico Figueiredo (Atum General-Tavira) en 1:13 op de Spanjaard Gustavo Cesar Veloso, een ploegmaat van Antunes.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.