Ook Proximus ondersteunt voortaan ingebouwde simkaart

Ook Proximus ondersteunt voortaan ingebouwde simkaart

Themabeeld Foto: rr

Proximus ondersteunt vanaf vandaag/donderdag de eSIM voor bedrijfsklanten. Vanaf 19 oktober zal ook de particuliere klant kunnen overstappen op de ingebouwde simkaart, zo meldt de telecomoperator. Begin dit jaar was Orange de eerste operator in ons land die de eSIM ondersteunde.

De eSIM vervangt de klassieke plastic simkaart met chip. Het is een ingebouwde simkaart in een mobiele telefoon of een ander geconnecteerd toestel. “Eenmaal geactiveerd door Proximus werkt hij net als een gewone simkaart”, klinkt het in een persbericht.

De eSIM kan verschillende profielen bevatten en dus verschillende gsm-nummers combineren. Bij telefoons met een fysieke simkaart en een ingebouwde simkaart, kan de eSIM bijvoorbeeld dienen voor een tweede nummer. De eSIM is geleidelijk beschikbaar op de nieuwste toestellen.

Wie voor de eSIM gaat, kan zijn identificatiegegevens, na een identiteitscheck, downloaden door een QR-code te scannen. In een eerste fase is de eSIM beschikbaar op vraag van de klant, die daarvoor langs moet gaan in een shop, waar hij een voucher met QR-code krijgt. In een tweede fase zal de overstap volledig online mogelijk zijn.

Volgens Proximus zal de ingebouwde simkaart “helpen om de logistieke processen te stroomlijnen en het plastic afval aanzienlijk te verminderen”. Volgens de telecomoperator zal de technologie in de toekomst “tal van diensten mogelijk maken voor nieuwe gamma’s toestellen met ingebouwde eSIM”.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Proximus kortingscode vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>Corrigeer

Meest recent - Online Leven