Digitale Levensloop gedurende 24 dagen

Digitale Levensloop gedurende 24 dagen

Foto: www.levensloop.be

Aalst -

Dit jaar zouden over heel België 38 Levenslopen worden georganiseerd door de Stichting tegen Kanker. Corona gooide echter roet in het eten en alle Levenslopen werden noodgedwongen uitgesteld naar 2021. De organiserende comités bleven echter niet bij de pakken neerzitten.

Om de solidariteit met vrijwilligers en kankerpatiënten levendig te houden, organiseert de Stichting tegen Kanker vanaf vandaag de ‘Tour of Hope’, een 24-dagen durende aanmoediging om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te wandelen, te lopen en/of te fietsen van 1 tot en met 24 oktober 2020.

Net als bij een Levensloop staan de Vechters ((ex-)kankerpatiënten) en de strijd tegen kanker centraal. De boodschap is blijven bewegen en ons niet in slaap laten wiegen. Niet door kanker en niet door corona. De afstand die je aflegt maakt niet uit, het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. En dat 24 dagen, omdat een normale Levensloop 24 uur telt.

Net zoals bij elke Levensloop zijn er tijdens deze digitale editie drie speciale momenten voorzien. De openingsceremonie op donderdag 1 oktober, de kaarsenceremonie op zaterdag 17 oktober om 19 uur en de slotceremonie op zaterdag 24 oktober om 16 uur. Deze ceremoniën zullen niet op een specifieke locatie plaatsvinden, maar via de Facebookpagina op de aangegeven momenten te volgen zijn. Op Facebook worden trouwens heel wat activiteiten aangekondigd die tijdens die 24 dagen worden georganiseerd om de deelnemers warm te maken.

De deelname aan Tour of Hope is gratis, maar met de verkoop van armbandjes of giften tijdens activiteiten van de organiserende comités wordt Stichting tegen Kanker wel gesteund. Door het uitstel van de Levenslopen verliest de Stichting tegen Kanker immers fondsen. Met de activiteiten rond Tour of Hope hoopt de organisatie toch geld op te halen voor de onderzoeksprojecten die ze ondersteunt. Het team uit Aalst kon van bij de start al 1.200 euro verzamelen.

Deelnemen aan Tour of Hope

Deelnemen aan het evenement is volledig gratis. Meer informatie en inschrijven vind je via de website van Levensloop. Up to date informatie over deze actie vind je steeds op de Facebookpagina van Tour of Hope.

www.levensloop.be/tour-of-hope

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio