Sea Shepherd brouwt Pale Whale voor bescherming van de oceaan

Het brouwproces bij Tall Poppy Brewing. 

Het brouwproces bij Tall Poppy Brewing. ©  sare

©  rr

1 / 2
thumbnail: Het brouwproces bij Tall Poppy Brewing. 
thumbnail:
Antwerpen, Edegem -

Samen met Tall Poppy Brewing company heeft Sea Shepherd België een IPA-bier gebrouwen. Het wordt gelanceerd tijdens het Modeste Antwerps Biercafé dit weekend, de opbrengst gaat naar het behoud en de bescherming van de oceaan.

Sam Reyntjens

Sea Shepherd België viert dit jaar zijn tiende verjaardag, sinds 2010 zet de Belgische poot van de in 1977 opgerichte internationale organisatie zich in voor het behoud en de bescherming van de oceaan. Om die verjaardag luister bij te zetten heeft de organisatie nu de handen in elkaar geslagen met de Edegemse brouwerij Tall Poppy Brewing. Het resultaat is de Pale Whale, een Indian Pale Ale die vanaf komend weekend te proeven zal zijn. Het bier zal op vat te krijgen zijn tijdens het Modeste Antwerps Biercafé, de ‘coronaversie’ van het bekende bierfestival, dat komend weekend plaatsvindt. Op zaterdag is de Pale Whale te krijgen bij Dr. Beer, op zondag in Billie’s Beer Kafétaria en bij de Beerlovers Bar. Nadien wordt het bier gebotteld en verkocht via de site van Sea Shepherd België en bij lokale Antwerpse bierhandelaars. De opbrengst gaat integraal naar de werking van Sea Shepherd.

“We zetten ons al jaren in voor de bescherming van de oceaan en alles wat erin leeft. Door verschillende acties op poten te zetten, proberen we ook in België bewustzijn te creëren over wat er wereldwijd aan de gang is”, zegt Anne Van Ingelgem, directeur van de non-profitorganisatie. “En wat is er beter dan een lekker Belgisch bier om een groter publiek in België aan te spreken?”

“Alle beetjes helpen”

De keuze voor de Edegemse Tall Poppy Brewing Company lag volgens Van Ingelgem voor de hand. “Het was een logische keuze voor ons. Tall Poppy brouwt al haar bieren met passie en was ook direct mee met de boodschap die Sea Shepherd wil brengen, namelijk dat alle beetjes kunnen helpen in het redden van de oceaan.”

Jo Olluyn, oprichter van Tall Poppy Brewing Company, bevestigt dit: “Ik probeer altijd bier te brouwen met een interessant verhaal, en Sea Shepherd België heeft daarnaast ook nog eens een duidelijke missie. Het was voor mij een unieke kans om hen hierbij te helpen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio