Ook studenten HOGent halen betere punten tijdens de coronacrisis

Ook studenten HOGent halen betere punten tijdens de coronacrisis

Foto: DVH

/ Gent -

Ook bij de HOGent, de grootste hogeschool van Vlaanderen, hebben studenten goed gepresteerd tijdens de coronacrisis. Tijdens de tweede examenperiode behaalden de generatiestudenten (studenten die zich voor de eerste maal inschrijven voor een hogere opleiding) 59,52 procent van de credits. Een jaar eerder was dat 53,25 procent. Aan de KULeuven lagen de studieresultaten eveneens hoger dan vorige jaren.

“De drastische reorganisatie van het onderwijs wegens corona heeft geen negatieve impact gehad op het studierendement, wel integendeel”, zegt de HOGent. De resultaten voor de niet-generatiestudenten liggen in dezelfde lijn. Zo behaalden de eerstejaars niet-generatiestudenten 58,06 procent van de credits in de tweede examenperiode van academiejaar 18-19, terwijl dat percentage vorig academiejaar voor dezelfde examenperiode 66,27 procent bedroeg.

Ondanks de stijgende resultaten plaatst de HOGent wel bedenkingen. “Het aantal behaalde credits zegt natuurlijk niets over de studiebeleving”, klinkt het. “Vooral de eerstejaars toonden een lagere tevredenheid door de coronamaatregelen en het gebrek aan campusbeleving.”

LEES OOK. Coronacrisis doet studenten beter presteren: “Milder quoteren bleek niet nodig” (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS