Eerste roze trui Ganna: “Reed geen perfecte tijdrit”

Eerste roze trui Ganna: “Reed geen perfecte tijdrit”

Foto: AP

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) heeft zaterdag zijn favorietenrol in de openingstijdrit van de Giro met glans waargemaakt. De 24-jarige Italiaan knalde bij zijn eerste deelname aan een grote ronde meteen naar de zege en de roze trui. “Nochtans reed ik geen perfecte tijdrit”, verklaarde de wereldkampioen.

UITSLAG ETAPPE 1 GIRO. Wereldkampioen Filippo Ganna demonstreert, geen roze droom voor Victor Campenaerts na val

“Maar het was wel oké en ik boek resultaat, dat is het belangrijkste. Ik startte hier als de grote favoriet, maar bleef kalm en dat heeft me zeker geholpen. Ik was ook heel gemotiveerd, met deze speciale fiets die ik kreeg na mijn goud op het WK. Het is een pareltje.”

“Het was niet gemakkelijk met die wind, maar dat gold voor iedereen. In de afdalingen ging het snel. Ik reed met 60-11 heel hard in die afdaling en dat is de basis voor dit fantastische resultaat. Ongelooflijk dat ik hier de roze leiderstrui mag trui dragen bij mijn eerste deelname, dat is geweldig en belooft veel goeds voor wat nog komt de komende weken.”

LEES OOK. Campenaerts woedend na crash in spiegelgladde tijdrit Giro: “Dit was te belachelijk voor woorden”

Zondag eindigt de tweede rit op een klimmetje van 3,7 kilometer aan 5,3 procent gemiddeld. Ofwel roeren de klassementsrenners zich ofwel zijn renners met punch in de benen aan zet. De kans dat Ganna het roze houdt lijkt klein. “Deze trui is fantastisch, dus ik ga hem zeker verdedigen, maar ik kwam naar deze Giro ter ondersteuning van het team en Geraint Thomas, dus we zullen zien wat dat geeft.”

LEES OOK.Dit is de schade bij de topfavorieten na één (tijd-)rit in de Giro

Corrigeer