Geen warme maaltijden meer in Alma na dramatische eerste week, nog maar drie vestigingen open

Geen warme maaltijden meer in Alma na dramatische eerste week, nog maar drie vestigingen open

Weinig volk in de Alma-restaurants Foto: Wouter Van Vooren

Leuven -

Het Leuvense studentenrestaurant Alma draaide in haar eerste week een omzet van slechts 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Om de meubelen te redden, vroeg de raad van bestuur meteen om te snoeien. Dat houdt in: nog maar drie Alma’s blijven open, enkel voor snacks en zonder warme maaltijden, zo schrijft studentenblad Veto.

Grote boosdoener is de coronacrisis. Alma werkte een uitgebreid reservatiesysteem uit om de studenten op een veilige manier te bedienen. “Alleen: het volk komt niet’, stelt CEO Daniel Lips. ‘Ik heb nog altijd geen eenduidige verklaring waarom.” De prijsverhoging – van minimaal €3,75 naar €6 – speelt daarin geen rol denkt Lips.

Snacks en broodjes

Vanaf maandag openen daarom enkel Alma 2, Alma Gasthuisberg en Alma De Moete de deuren. Ook de nieuwe bikethroughs in Alma 1 en 2 blijven open. Met snacks en broodjes, maar geen warme maaltijden. Alma kan de kosten om een keuken te openen met het huidige klantenaantal niet dragen. De gebouwen van Alma zelf zullen overigens ingezet worden als studieruimtes, opnieuw op reservatie.

Voor het personeel van Alma is de klap alvast immens. Van de 130 werknemers zullen er vanaf maandag slechts 20 kunnen starten. Van die 130 personeelsleden staan enkele al sinds maart op tijdelijke werkloosheid. Lips erkent daarenboven dat de reserves bij het studentenrestaurant stilaan leeglopen. Desondanks zouden ontslagen voorlopig uitblijven.

Corrigeer

MEER NIEUWS