“De Formule 1 heeft maar één probleem en dat is Mercedes”

“De Formule 1 heeft maar één probleem en dat is Mercedes”

Lewis Hamilton in de Mercedes F1-bolide Foto: Mercedes F1 team

Het seizoen 2020 zit er alweer voor de helft op en er is niets nieuws onder de zon: Mercedes domineert als vanouds. McLaren-teambaas Andreas Seidl vindt dat echter geen reden om te komen aandraven met kunstmatige ingrepen in de Formule 1.

Sinds het hybride-tijdperk domineert Mercedes de Formule 1 en zitten de bazen van de sport met de handen in het haar om het weer wat spannender te maken. Daarbij komen ook geregeld ideeën zoals kwalificatieraces en een omgekeerde startgrid naar voor.

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft de Formule 1 niet van die kunstmatige ingrepen nodig en is de dominantie van Mercedes het enige echte probleem.

"Ik denk dat we geweldige races hebben gezien, zelfs vorig jaar aan toen drie teams met vergelijkbare middelen vochten voor de overwinningen," aldus Seidl tegenover 'Motorsport.'

"We hebben grote gevechten gezien in het middenveld, en ik denk dat we die dit jaar ook nog zullen zien."

"Maar met een team met, laten we zeggen, grote middelen dat gewoon uitstekend werk heeft afgeleverd in vergelijking met de andere twee, is dat helaas dit jaar geëindigd in de dominantie van Mercedes. Dat is het probleem."

"Ik denk dat Mercedes uiteindelijk hard heeft gewerkt om er door de jaren heen te komen, dus ze verdienen het ook om zo dominant te zijn en de overwinningen te hebben."

Seidl pleit dan ook niet voor kunstmatige ingrepen en denkt dat de reglementswijzigingen in 2022 soelaas zullen brengen. Als alles goed gaat zullen die wijzigingen ervoor zorgen dat de startgrid wat meer aan elkaar gewaagd wordt en dat auto’s beter in staat zullen zijn om elkaar te volgen.

"Met alles wat gepland is vanaf 2022 ben ik erg optimistisch," zei hij. "Ik heb goede hoop dat we door de jaren heen daadwerkelijk een veld creëren dat een stuk dichter bij elkaar ligt, en een meer gelijk speelveld."

"En ook de nieuwe technische voorschriften zouden moeten helpen. Het racen op de baan en de auto's die dicht bij elkaar racen zouden veel moeten helpen om de show te verbeteren.

"Dat is de reden waarom ik geen fan ben van het invoeren van enige kunstmatige willekeurigheid in de Formule 1, want dat is voor mij niet de F1."

Meer F1-nieuws:

  • - “Vertrek Honda uit de F1 is slecht nieuws voor de autosport”
  • - McLaren F1-bolide sneller door gebruik van ‘Mercedes-neus’?
  • - Moet Red Bull vrezen voor een vertrek van Max Verstappen?
  • - Teambaas Red Bull wist niets van vertrek Honda als motorleverancier
  • - Opnieuw tien positieve tests op coronavirus in de Formule 1
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.