Welzijnswerkers vrezen dat Brusselse prostituees clandestien en zonder bescherming klanten zullen ontvangen

Welzijnswerkers vrezen dat Brusselse prostituees clandestien en zonder bescherming klanten zullen ontvangen

Foto: Photo News

Brussel -

Organisaties die zich het lot van Brusselse sekswerkers aantrekken, klagen het verbod op prostitutie op het Brusselse grondgebied aan. “Meisjes zullen klanten blijven ontvangen om te kunnen overleven. Zonder de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, vrezen we”, klinkt het bij Espace P.

Vorige week besliste burgemeester Philippe Close prostitutie op het Brusselse grondgebied te verbieden omdat het aantal besmettingen in de hoofdstad dramatisch hoog ligt. “Maar op dit moment zijn er geen gegevens die erop wijzen dat sekswerk de besmettingshaarden voedt”, zegt Marie van Utsopi. Ze verwijst naar wat experts - die mee de open brief hebben ondertekend - zeggen.

LEES OOK. “Het is om zeep in Brussel”: is de toestand echt zo erg? En kan ik nog met een gerust hart gaan werken in de hoofdstad? (+)

Dit nieuwe verbod zal veel sekswerkers, die geen recht hebben op een vervangingsinkomen van de overheid of op coronapremies, dwingen om in de illegaliteit klanten te ontvangen. Zonder de nodige bescherming. Uit pure noodzaak, om te overleven. Maar ook omdat ze gedwongen worden door hun pooiers.

Straathoekwerkers vrezen dat veel meisjes weer een beroep zullen moeten doen op voedselpakketten om te overleven, net zoals dat het geval was bij het begin van de coronacrisis, en uitstel van betaling zullen moeten vragen voor hun werkruimtes.

Ze vragen dat de meisjes verder hun werk kunnen doen, onder strikte voorwaarden en mits strenge veiligheidsmaatregelen, zoals dat tot voor het verbod het geval was.

Corrigeer

MEER NIEUWS