Lo Radio heeft zijn eigen looks en logo


 

 © loradio

Lochristi -

Lo Radio, de nieuwe lokale radio voor Lochristi, werkt achter de schermen hard voort aan de toekomst. Vanaf nu is er een nieuw logo, dat u binnenkort zelfs in verschillende versies gaat terugvinden in uw gemeente. Met dank aan ontwerper Dennis Verkinderen uit Lobos.

 Geert Herman

“De reacties op de oproep naar een creatief ontwerp, verrasten mij”, zegt Johan Dhondt, oprichter van Lo Radio. “Met de kerngroep was het vorige week een hele puzzel om onze voorkeur uit een twintigtal inzendingen te halen. Maar gelukkig wezen alle neuzen al vlug in dezelfde richting.”

Het begint met een retroradio…

Grafisch ontwerper Dennis Verkinderen mag alvast de pluimen op zijn radiohoed steken. “Ik ben ook actief in het verenigingsleven, en bovendien al levenslang grote muziekliefhebber. Toen ik de oproep zag, werkte ik al vlug een mooi ontwerp uit. Een mooi logo verdient ook een woordje uitleg”, vertelt hij bij zijn ontwerp.

Dat bestaat overwegend uit één kleur, om het strak, tijdloos en herkenbaar te houden, enkel met een oranje detail. “De vorm is gebaseerd op een oude radio, het tekstballonnetje wijst op interviews en communicatie. De ronde O van LO doet denken aan een vinylplaat en het oranje deel van de A staat voor de play-button van een digitale radio. Vergezocht? Als grafisch ontwerper doen we dat nu eenmaal graag”, lacht hij.

Afhankelijk van het seizoen of de tijd van het jaar zijn er verschillende onscherpe achtergronden bruikbaar bij het logo. Een zomerse, warme, strakke, of rustige achtergrondradio, het kan binnenkort allemaal. Een voorlopige selectie ziet u exclusief hieronder.


 

 © loradio

Kwaliteit primeert

Lo Radio werkt ondertussen vlijtig achter de schermen verder aan de uitbouw. “Komend weekend hebben we een propvolle technische agenda om de kwaliteit van de stream nog te verhogen. Wie al luisterde, heeft zeker al gemerkt dat de muziekkwaliteit en de verhouding met de stemmen voor ons echt primordiaal is. Want dat laat bij lokale radio’s vaak te wensen over”, reageert Johan Dhondt.

Inhoudelijk sleutelt Lo Radio momenteel aan een weekendprogrammatie, waarvan u voorlopig al op vrijdag, zaterdag en zondagavond kan genieten. Dan brengt Lo Radio ‘in the mix’ werk van lokale top-dj’s vanaf 21 uur. Veilig te beluisteren vanuit uw partybubbel thuis.

Ook de mobiele studio is momenteel – in afwachting van een vaste locatie waarvoor nog verschillende opties open liggen – in opbouw. Wie het dj-team nog wil vervoegen, of radio- concepten of –ideeën heeft, kan contact opnemen via radiokern@loradio.be

Luisteren kan 24/7 op www.loradio.be

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio