PostNL opent nieuw pakkettendepot in Mechelen

 ©  RR

Mechelen -

Om te beantwoorden aan de toenemende vraag en om voorbereid te zijn op de eindejaarsperiode, schakelt PostNL in België een versnelling hoger. Aanpalend aan het hoofdkantoor in Mechelen neemt het bedrijf een nieuw pakkettendepot in gebruik.

jvo

“De groei in de e-commerce die we in de afgelopen maanden kenden was enorm. Corona heeft de consument de weg getoond naar de webwinkels. Het hoge volume aan te bezorgen pakjes blijft groot en we hebben onze capaciteit opgeschaald met ruim meer dan 50%,” zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België.

20.000 pakjes per dag

Daarnaast verwacht PostNL België in de laatste maanden van het jaar nog een significante volumestijging door de eindejaarsperiode. “Om alle bestelde pakjes te kunnen blijven bezorgen, nemen we nu een nieuw depot van zo’n vijfduizend vierkante meter in gebruik.”

PostNL in Mechelen. ©  RR

Begin deze maand start PostNL met 75 ritten per dag vanuit het nieuwe depot in Mechelen. In de loop van de maand komen er nog 50 ritten bij, zodat er tegen midden november dagelijks gemiddeld 20.000 pakjes vanuit dit nieuwe depot vertrekken.

Sorteercentrum in Willebroek

Deze 125 bezorgritten vertrokken eerder vanuit drie van de zes andere pakkettendepots die PostNL in België al had. PostNL heeft nu pakkettendepots in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en in Mechelen. In Nederland heeft PostNL een netwerk van 25 hoogtechnologische sorteercentra en daar komen er in de loop van volgend jaar nog twee bij.

De ingebruikname van het depot in Mechelen komt er in afwachting van de voltooiing van het nieuwe hoogtechnologische sorteercentrum dat het bedrijf iets verderop in Willebroek bouwt. Alle bezorgers die midden november vanuit Mechelen rijden, verhuizen dan mee naar het depot in Willebroek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus