Hoger loon in 2021? Daar moet je niet te veel op hopen (al komt er misschien wel wat anders in de plaats)

Hoger loon in 2021? Daar moet je niet te veel op hopen (al komt er misschien wel wat anders in de plaats)

Slechts één op de vijf werkgevers voorziet een loonsverhoging in 2021. Drie op de vijf verwachten dat de lonen vlak zullen blijven, terwijl 17 procent zelfs lagere lonen verwacht voor nieuwkomers. Dat meldt het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half bij de publicatie van zijn jaarlijkse Salarisgids.

Meteen belooft 2021 voor vele loontrekkenden een minder goed jaar te worden dan 2020, want dit jaar gaven drie op tien werkgevers bestaande en nieuwe medewerkers een hoger loon. Bij één op vijf was sprake van lagere lonen voor nieuwkomers, bij 48 procent bleef alles stabiel.

Covid-19 en het massale thuiswerken hebben wel voor nieuwe extralegale voordelen en compensaties gezorgd bij tal van bedrijven. Zeven op de tien (71 procent) introduceerden sinds de start van de pandemie al nieuwe voordelen voor hun medewerkers, met als belangrijkste: mentale ondersteuning (38%), compensatie voor kantoormateriaal thuis (36%), extra dagen betaald verlof om familiale redenen (33%), kinderopvang (32%) en wellnessprogramma’s (27%).

“Het loon blijft zeker een belangrijke overweging voor werknemers. Maar extra voordelen om de work-lifebalans beter te beheersen, zoals thuiswerken en flexibel werken, worden ook absoluut onmisbaar in het post-coronatijdperk.” zegt Jeroen Diels van Robert Half. “In de huidige economische situatie, die waarschijnlijk nog enige tijd zal aanhouden, kan zelfs het vooruitzicht van een loonstop in de komende maanden geaccepteerd worden als managers ervoor kunnen zorgen dat niet-financiële voordelen voldoende ondersteunend zijn en op maat van medewerkers gemaakt worden .”

Corrigeer

MEER NIEUWS