Ruzie in raad van bestuur bij Anderlecht: ontevreden bouwheer Beerlandt (Besix) stapt op

Ruzie in raad van bestuur bij Anderlecht: ontevreden bouwheer Beerlandt (Besix) stapt op

Foto: fvv

Het was donderdag raad van bestuur bij Anderlecht. De broodnodige kapitaalsverhoging is nog niet in orde. De kleine aandeelhouders die al jaren bij RSCA zitten en 26 procent bezitten, willen niet mee in dat verhaal.

Johan Beerlandt, baas van bouwbedrijf Besix, diende zelfs zijn ontslag in als bestuurder omdat de raad niet naar behoren functioneert. De kleine aandeelhouders, naast Beerlandt ook Alexandre Van Damme, Etienne Davignon, Michael Verschueren, Jo Van Biesbroeck en de dochters Vanden Stock, vinden dat Coucke zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor wat zij zijn wanbeleid noemen en willen niet mee opdraaien voor de verliezen.

In De Tijd haalde Beerlandt fors uit naar Coucke. “‘Het is niet mijn ambitie lid te zijn van een raad van bestuur waar alleen dictaten van de meerderheidsaandeelhouder (Marc Coucke, red.) moeten geregulariseerd worden”, zegt hij. “Ik pas ervoor om mee te moeiten opdraaien voor de gevolgen van een one man show-beleid. De schijn wordt gewekt dat onze houding leidt tot de gedwongen verkoop van essentiële spelers. Dat is echt de wereld op zijn kop.’”

Beerlandt blijft naar eigen zeggen wel gewoon aandeelhouder. “Ik denk ook niet dat er veel mensen geïnteresseerd zouden zijn om ze te kopen, gezien de staat van de club. Maar ik draai met mijn in het hart mijn rug naar de club, omdat ik niet kan aanzien hoe de huidige leiding tewerk gaat.”

Het management vreest dat RSCA financieel verder zal zakken zonder kapitaalsverhoging en kan aanvoeren dat Michael Verschueren mee het beleid voerde.

LEES OOK. Waarom Anderlecht de miljoenen van Doku niet in de ploeg kan investeren en het er niet van moet dromen voor 2025 met Club Brugge te wedijveren

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.