Maaseik verliest ook tweede duel in eerste voorronde en moet naar CEV Cup

Maaseik verliest ook tweede duel in eerste voorronde en moet naar CEV Cup

Maaseik heeft donderdag ook zijn tweede wedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League volley voor mannenteams verloren. De Limburgers gingen tegen het Zwitserse Amriswil met 3-1 ten onder: 25-21, 21-25, 25-16 en 25-20. Maaseik is op het Kampioenenbal uitgeschakeld en moet naar de CEV Cup.

Maaseik was deze editie niet rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League geplaatst en moest zijn ticket via de voorrondes zien af te dwingen. De Limburgers moesten in de eerste voorronde aan de bak tegen het Wit-Russische Soligorsk en het Zwitserse Amriswil in poule E. Amriswil versloeg Soligorsk dinsdag al met 3-2, waarna Maaseik woensdag met 3-2 (23-25, 25-18, 23-25, 26-24 en 16-14) nipt verloor van Soligorsk. Het Belgische team moest dus zijn derde duel winnen, maar slaagde daar niet in.

Alleen de groepswinnaar komt in de tweede voorronde immers opnieuw terecht in een poule van drie teams. De winnaar van die poule bereikt de reguliere groepsfase. Maaseik kan wel rekenen op het vangnet van de CEV Cup.

In de eerste voorronde organiseerde een club uit de groep in eigen zaal een minitoernooi met de twee andere clubs. Aanvankelijk was voorzien dat ook de twee andere teams nadien een minitoernooi organiseerden in hun zaal, maar in de groep van Maaseik bleef het bij een minitoernooi, dat plaatsvond in Amriswil.

Aalst en Roeselare zijn al zeker van hun plaats in de poules. Aalst neemt het in groep A op tegen het Turkse Istanboel en de Poolse teams Kedzierzyn-Kozle en Belchatow. Roeselare is in poule D ondergebracht met het Italiaanse Modena, het Russische Kemerovo en het Poolse Warschau. De groepsfase wordt afgewerkt vanaf november 2020 tot februari 2021. De vijf poulewinnaars en de drie beste nummers twee stoten door naar de kwartfinales.

Komend seizoen verdedigen maar drie in plaats van vijf volleybalclubs de Belgische kleuren in Europa. Leuven en Achel beslisten vanwege de coronacrisis Europees niet in actie te komen. Het afgelopen seizoen werd in maart definitief stopgezet zonder dat er een eindklassement werd opgemaakt of een kampioen werd gekroond. Met Roeselare, Aalst, Achel en Maaseik kwamen op dat moment nog vier teams in aanmerking voor de titel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.