Noah Vandenbranden pakt titel op de kilometer op EK baanwielrennen voor juniores

Noah Vandenbranden pakt titel op de kilometer op EK baanwielrennen voor juniores

Foto: Photo News

Noah Vandenbranden heeft vrijdag op de tweede dag van de Europese jeugdkampioenschappen baanwielrennen in het Italiaanse Fiorenzuola de Europese titel veroverd in de tijdrit over een kilometer voor juniores.

Daags na de Europese titel van belofte Jules Hesters in de afvallingskoers haalde Vandenbranden het op de buitenpiste in Fiorenzuola met een seconde voorsprong op de Duitsers Laurin Drescher en Willy Leonhard Weinrich. De achttienjarige Vlaams-Brabander had 1:03.201 nodig voor de kilometer, goed voor een gemiddelde snelheid van net geen 57 kilometer per uur. Vandenbranden pakte donderdag al zilver in de scratch.

Vandenbranden was niet de enige Belg die vrijdag in actie kwam. De Belgische ploeg bij de meisjes-juniores eindigde net als die bij de mannen-beloften als vijfde in de ploegenachtervolging. Junior Gianluca Pollefliet werd achtste in de afvallingskoers, Shari Bossuyt eindigde de dag met een negende plek in de scratch voor vrouwen-beloften.

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.