Beterschap bij bekritiseerde Lotto-Soudal, Deceuninck – Quick-Step rekent ook in de Ronde op Alaphilipe

Beterschap bij bekritiseerde Lotto-Soudal, Deceuninck – Quick-Step rekent ook in de Ronde op Alaphilipe

Foto: BELGA

Florian Vermeersch en John Degenkolb hebben Lotto-Soudal na een periode van kritiek gisteren weer op de kaart gezet. De 21-jarige neoprof Vermeersch was de hele dag bedrijvig, anticipeerde en zat zo mee vooraan tot in de finale. Ook de Duitse kopman Degenkolb liet het niet afweten. Een verdienstelijke dertiende en zesde plaats waren hun deel.

“We hebben goed teamwork afgeleverd”, zei Vermeersch, die de revelatie van de dag was. De jonge Belg, naast renner ook gemeenteraadslid van Lochristi, is pas tijdens de coronastop op 1 juni prof geworden, maar werd door zijn prestatie in zijn eerste Vlaamse klassieker prompt het prototype van de verjonging bij de ploeg.

“Je hoopt natuurlijk altijd op zo’n prestatie”, reageert Vermeersch. “Vooraf wist ik dat ik de grote kanonnen niet zou kunnen volgen op de laatste passage van de Kemmelberg. Ik moest anticiperen. Dat lukte en ik kwam de Kemmelberg over met de grote jongens. In de finale was het een beetje pokeren. Degenkolb heeft hier al gewonnen en was vorig jaar tweede, dus het was logisch dat we hem zouden uitspelen. Ik liet daarom het gat vallen toen hij vooraan mee was. Zo was het rap beslist.”

Dat Vermeersch dit jaar al een rol van betekenis zou spelen in de klassiekers, was niet voorzien. Nog niet, tenminste. “De omgegooide kalender was in mijn voordeel. Nu kon ik hier al wat ervaring opdoen voor volgend jaar. Wat ik heb gemerkt? Dat het niveauverschil tussen de beloften en profs heel groot is.”

Deceuninck – Quick-Step: “Met Alaphilippe erbij moet het in de Ronde wel lukken”

Deceuninck – Quick-Step domineerde niet in Gent-Wevelgem, maar toch waren ze met drie renners het best vertegenwoordigd in de kopgroep. Het leverde Florian Sénéchal een tweede plaats op. Hoopgevend voor de Ronde van Vlaanderen, want dan komt ook Julian­ Alaphilippe erbij.

“Er was even paniek, toen een kopgroep van negen ontstond zonder iemand van ons, maar gelukkig konden we er met z’n drieën naartoe rijden, samen met Van der Poel, Van Aert en nog wat anderen. Toen wist ik: we doen weer mee”, zegt Yves Lampaert, die zevende werd. “Ik kom nog een beetje tekort, ik mis die versnelling bergop. Of ik dat op een week kan goedmaken voor de Ronde? Dat is de grote vraag. Ik hoop van wel.”

Het was Florian Sénéchal, die na een bewogen finale in een spurt met vier kon meedoen voor de zege. Dat hij daar nog bij zat, was straf, want de Fransman kwam eerder in de wedstrijd ten val in een bocht. “Ik was supergoed. Maar na die schuiver had ik toch wat pijn aan de heup. Toch kwam ik weer vooraan. Met drie konden we het ploegenspel spelen, maar in de spurt was Pedersen gewoon sterker.”

De collectieve prestatie is een opsteker voor de Ronde van Vlaanderen. “Tja, in onze ploeg is het winnen of niks. Dus ik ben ontgoocheld. Maar als ploeg stonden we er. Met Julian­ Alaphilippe kunnen we zondag nog meer het ploegenspel spelen. In de Ronde moet het lukken.”

Beterschap bij bekritiseerde Lotto-Soudal, Deceuninck – Quick-Step rekent ook in de Ronde op Alaphilipe
Foto: Photo News
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.