Indoor contactsporten zijn verboden, maar voor topsport is er nog een achterpoortje: “Er zullen wel extra maatregelen komen”

Indoor contactsporten zijn verboden, maar voor topsport is er nog een achterpoortje: “Er zullen wel extra maatregelen komen”

Foto: JEFFREY GAENS

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Dat heeft Vlaams minister voor Sport Ben Weyts maandag beslist na overleg met de sportsector. Dat wil zeggen dat indoor sportactiviteiten - waarbij geen anderhalve meter afstand kan bewaard worden - verboden worden. Wil dat zeggen dat de volleybalcompetitie in de hoogste klasse – Maaseik, Roeselare… - die al een paar weken bezig is, zal worden stopgezet? Of dat de profclubs uit het basketbal geen oefenwedstrijden meer mogen spelen? Neen, zo laat het kabinet-Weyts weten.

LEES OOK. Minister Ben Weyts zet sportwereld op code oranje, meeste zaalsporten worden verboden

“We zitten nog samen met de federaties om afspraken te maken over topsport. Voor topsport zal een uitzondering kunnen gemaakt worden, als er extra maatregelen geïmplementeerd worden rond bijvoorbeeld testing, social distancing, gebruik van kleedkamers enzovoort.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.