Dubbele gouden medaille voor Belgische meisjes op EK baanwielrennen

Dubbele gouden medaille voor Belgische meisjes op EK baanwielrennen

Foto: BELGA

Juniore Katrijn De Clercq heeft maandag twee Europese titels veroverd op de Europese jeugdkampioenschappen baanwielrennen in het Italiaanse Fiorenzuola: eerst op haar eentje in de puntenkoers, daarna in de ploegkoers samen met Marith Vanhove.

Na een spannende puntenkoers haalde De Clercq het bij de meisjes-juniores met een beperkte voorsprong van drie punten voor de Portugese Daniela Campos. In de ploegkoers hadden De Clercq en Vanhove een ruimere voorsprong van acht punten op een Pools duo.

Eind augustus behaalden Vanhove en De Clercq nog respectievelijk zilver en brons op de Europese wegkampioenschappen in het Franse Plouay. De Clercq is een achttienjarige Oost-Vlaamse, Vanhove een zeventienjarige West-Vlaamse die ook volgend jaar nog in de juniorescategorie uitkomt.

Zondag kon er door regenweer niet gekoerst worden op de open wielerbaan van Fiorenzuola, waardoor er maandag een druk programma werd afgewerkt. Ook Tuur Dens behaalde daarbij een medaille voor België: hij veroverde brons in de scratch voor mannen-beloften.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.