Clément Desalle beëindigt zijn carrière op het einde van het seizoen

Clément Desalle beëindigt zijn carrière op het einde van het seizoen

Foto: BELGA

Motorcrosser Clément Desalle zet op het einde van het seizoen een punt achter zijn sportieve carrière. De 31-jarige Henegouwer werd drie maal vicewereldkampioen, maar kon de voorbije jaren niet meer meedingen om de prijzen. Hij won in totaal 23 Grote Prijzen (acht in de MXGP, vijftien in de MX1).

“Ik neem dit besluit om verschillende redenen”, legde Desalle uit op zijn Instagrampagina. “Ik moet de regels die ik mezelf lang geleden heb opgelegd hierin volgen. Het werd steeds moeilijker om te genieten van het leven en te racen in de MXGP. Ik geniet er nog steeds van met een motor te rijden en zal dat ook altijd blijven doen. Ik ben heel blij dat ik van deze sport mijn beroep heb kunnen maken, iets waar ik als kleine jongen van droomde. Het is jammer genoeg niet gelukt die andere droom te realiseren: wereldkampioen worden. Het zij zo. Bedankt aan iedereen me altijd steunde.”

Vorig jaar beëindigde Desalle het WK als zesde. Momenteel staat hij achtste in de tussenstand. Er wacht de rijders nog zes Grote Prijzen, drie in Lommel (18, 21 en 25 oktober) en drie in het Italiaanse Pietramurata (1, 4 en 8 november). De WK-kalender werd dit seizoen helemaal overhoop gehaald door de coronacrisis.

Corrigeer