Mode

Miu Miu introduceert voetbalschoenen met hakje op de catwalk

Miu Miu introduceert voetbalschoenen met hakje op de catwalk

Foto: Catwalkpictures

Het Italiaanse merk Miu Miu heeft nieuwe schoenen aan de komende lentecollectie toegevoegd. Die zijn heel duidelijk geïnspireerd op voetbalschoenen, maar het luxelabel gaf ze een glamoureuze twist mee en zette er fijne hakjes onder.

Miuccia Prada, hoofd van Miu Miu, het zusterlabel van Prada, focust met de volgende collectie op tegengestelden. De pumps met voetbalallures zijn daar een voorbeeld van. Volgens de ontwerpster kunnen dames ze perfect dragen als ze aan de zijlijn supporteren voor hun voetballende kinderen - modder niet wenselijk in dat geval. Daarna kunnen ze gewoon naar een etentje of feest, zonder van schoeisel te veranderen.

Miu Miu introduceert voetbalschoenen met hakje op de catwalk
De schoenen komen in verschillende kleuren, met een ronde of spitse punt en open of gesloten hiel. Foto: Catwalkpictures

“Deze collectie draait rond tegenstellingen”, aldus Prada. “In het leven heb je beide kanten nodig ... je kleedt je zus of zo, maar je bent nooit één vrouw - je bent er veel. Aan de ene kant moet je heel praktisch zijn, aan de andere kant heb je aantrekkingskracht nodig. Het gaat over de complexiteit van mensen, van vrouwen. Vandaar: een paar schoenen zo geschikt voor een voetbalveld als een feestje.”

Miu Miu is niet het enige merk dat knipoogt naar een voetballend elftal. Balenciaga bracht voor dit najaar al sneakers - de Balenciaga soccer - uit die als twee druppels water op voetbalschoenen leken. Deze hebben een platte zool met uitstekende punten, net zoals de echte, en een flap om boven de veters te leggen. MOmenteel te koop voor 595 euro. Nicolas Ghesquière heeft voor Louis Vuitton ook opvallende schoenen in petto voor komende lente. Zijn ontwerpen zijn dan weer een fusie tussen klomp en stiletto.

Miu Miu introduceert voetbalschoenen met hakje op de catwalk
Balenciaga en Louis Vuitton Foto: Catwalkpictures
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees