Hoogste volleybalcompetitie ligt dit weekend stil, zodat ploegen zich coronaproof kunnen organiseren

Hoogste volleybalcompetitie ligt dit weekend stil, zodat ploegen zich coronaproof kunnen organiseren

Foto: Dick Demey

Geen Roeselare-Maaseik dit weekend, en ook de andere competitiewedstrijden in de hoogste volleybalklasse zijn uitgesteld. De reden: de ploegen krijgen een week de tijd om zich aan te passen aan code oranje en de extra coronamaatregelen.

Vanaf woensdag schakelde de sportsector over naar code oranje, en werd elke indoorsportactiviteit waarbij geen anderhalve meter kan worden bewaard verboden. Voor de zaalcontactsporten op topsportniveau werd een uitzondering gemaakt, áls ze extra veiligheidsmaatregelen konden waarborgen, zoals bijvoorbeeld in de hoogste basketbal- en volleybalcompetitie. Marc Spaenjers, ligavoorzitter in het volleybal: “Elke zaal werd intussen al goedgekeurd, er wordt nu de laatste hand gelegd aan de testprocedures. Om de ligaclubs de kans te geven om zich aan te passen aan de extra maatregelen, is beslist om de wedstrijden van dit weekend uit te stellen tot 31 oktober.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.