Medicinaal cannabisbedrijf ontvangt Vlaamse staatssteun

Medicinaal cannabisbedrijf ontvangt Vlaamse staatssteun

Foto: BELGA

Het Limburgse bedrijf Cannovex, dat medicijnen op basis van cannabis wil ontwikkelen, heeft voor een half miljoen euro ontwikkelingssteun ontvangen van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. “De subsidie zal over twee jaren gespreid worden en de ontwikkeling van nanovezelfilms ondersteunen voor de transmucosale opname van cannabinoïden”, staat woensdag in een persbericht

Cannovex ambieert de ontwikkeling van medicijnen op basis van de cannabinoïden THC en CBD, de twee bekendste en meest onderzochte componenten van de cannabisplant. De zuiverheid en precieze dosering zijn hierbij echter van groot belang.

“Onze missie is om het therapeutisch effect van cannabinoïden tot bij de patiënt te brengen door middel van de meest optimale toedieningsvorm. In partnership met een befaamde Europese universiteit en een gekwalificeerde geneesmiddelenproducent ontwikkelen we de eerste transmucosale (door slijmvliezen, red.) patch ooit”, luidt het in het persbericht. “Dit vormt de basis voor een wereldwijd gepatenteerde portfolio die toegang geeft tot verschillende ziektedomeinen.” Het bedrijf verwacht de formulatie van de patch in de loop van volgend jaar te finaliseren, waarna kan gestart worden met de eerste klinische studies.

Dat het hierbij ook kan rekenen op Vlaamse steun, beschouwt Cannovex “als een erkenning voor ons pionierswerk”.

Corrigeer

MEER NIEUWS