Straffen voor drugslabo in zeecontainer

Straffen voor drugslabo in zeecontainer

De zeecontainer met een drugslabo op de Mierdsedijk in Poppel brandde in maart 2017 uit en beschadigde een nabijgelegen gebouw. Foto: RAM

Ravels / Poppel -

De rechtbank in Turnhout veroordeelde zes personen voor hun aandeel in een drugslabo in een zeecontainer op de Mierdsedijk in Poppel (Ravels). De daders kregen celstraffen van twee jaar tot vier jaar.

In een container naast een huurwoning op de Mierdsedijk in Poppel, vlak bij de Nederlandse grens, brandde op 22 maart 2017 een container uit na een ontploffing bij het aansteken van een sigaret. In de container stonden materialen om synthetische drugs aan te maken.

Het ging nog om een drugslabo in opbouw. Buren getuigden dat ze vijf personen zagen wegrijden in twee auto’s. Enkele van hen sloegen op de vlucht naar Spanje. De speurders konden enkele Nederlanders en twee Colombianen arresteren en hen voor de rechter brengen.

De rechtbank veroordeelde René B. (66) uit het Nederlandse Hooge Mierde tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar met uitstel, en een boete van 16.000 euro. ­Robert v.E. uit Arendonk en ­Antonius V.L. kregen elk een effectieve celstraf van drie jaar en een boete van 8.000 euro.

De twee Colombianen zijn elk veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief en 8.000 euro boete.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio