Vrijspraak voor twee studenten die in Overpoort betalen met vals geld

Vrijspraak voor twee studenten die in Overpoort betalen met vals geld

Foto: RR

Gent -

Tijdens een avondje uit in een de Overpoortstraat zijn twee studenten betrapt op het betalen met vals geld. Vrijdag werden ze door de rechter vrijgesproken, ook al spraken de studenten elkaar tegen over hoe ze aan het geld kwamen.

“Gevonden in het Citadelpark”. “We hebben het gekregen in een nachtwinkel.” Die verschillende versie van de feiten gaven twee studenten aan de politie toen ze vorig jaar in de Overpoortstraat betrapt werden met een vals briefje van 50 euro. De barman van café ’t Kofschip merkte het op toen de jongens twee wodka-Red Bulls betaalden.

De zaak kwam voor de rechter en vrijdag werden de studenten ondanks hun tegengestelde verklaringen vrijgesproken. De advocate van één van de jongens, Tilly Hylebos, pleitte dat het om een misverstand ging. “Dat is hun stamcafé, die mensen gaan ze toch niet oplichten. Om hun goede bedoelingen te tonen, hebben ze de geleden schade vergoed.”

En zo komen de jongens er goed vanaf. Want het parket wilde hen laten veroordelen voor oplichting en valsmunterij. Een gevangenisstraf van één jaar en een boete van 800 euro hing boven hun hoofd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio