Medewerker rusthuis verdacht van mishandeling bewoners: “Zoiets zou ik nooit doen”

Medewerker rusthuis verdacht van mishandeling bewoners: “Zoiets zou ik nooit doen”

Foto: SHUTTERSTOCK

Eeklo -

Een zorgkundige uit Eeklo stond vrijdag terecht in de rechtbank van Gent voor de mishandeling van enkele rusthuisbewoners. De man werd na de klachten ontslagen, maar ontkende zelf fors alle beschuldigingen. “Ik zou ze nooit slaan. Nooit.”

Tussen 8 en 12 januari 2018 kregen een directeur en enkele verpleegkundigen van meerdere rusthuisbewoners meldingen van mishandeling. Ze hadden blauwe plekken en één had zelfs een wonde aan de neus. De slachtoffers wezen een personeelslid uit Eeklo aan als de dader.

De directeur ontsloeg de man en contacteerde de politie. Enkele collega’s getuigden, al dan niet anoniem, dat de man vaak hardhandig omging met de bewoners van het rusthuis. Verschillende bewoners gaven ook aan dat ze schrik hadden van de man.

Verdachte ontkent

Op 6 november doet de rechtbank uitspraak. De procureur vorderde een celstraf van 15 maanden een boete van 400 euro. De beklaagde liet zich in de rechtbank bijstaan door een advocaat, maar kon zich zonder problemen zelf verdedigen. Hij ontkende de feiten over de volledige lijn.

“Zoiets zou ik nooit doen. Sommige patiënten zijn zwaar dementerend en werken dan eens tegen. Maar ik zou ze nooit slaan. Nooit.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio