Uitgestelde werken aan A12 gaan vanavond van start

Uitgestelde werken aan A12 gaan vanavond van start

Het wegdek van de A12 tussen op- en afrit 8 Rupel-Kanaalzone en 7 Breendonk wordt vernieuwd. Foto: AWV

Willebroek -

De komende twee weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de A12 tussen op- en afrit 8 Rupel-Kanaalzone en 7 Breendonk. De werken werden een week uitgesteld nadat eerder bij een van de werknemers corona was vastgesteld. Vanavond kunnen ze van start gaan.

De komende twee weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de A12 tussen op- en afrit 8 Rupel-Kanaalzone en 7 Breendonk. Het asfalt wordt er afgeschraapt en er wordt een nieuwe laag aangelegd. Het gaat over een afstand van zowat een kilometer. De werken aan de op- en afritten van de A12 werden eerder al afgerond. Ook deze werden van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

De werken op de rijstroken richting Brussel vatten vrijdagavond 16 oktober aan en duren tot en met zondagavond 18 oktober. Het verkeer op de A12 kan voorbij de werfzone rijden over één rijstrook in elke richting, op de andere zijde van de snelweg. Het daaropvolgende weekend, van vrijdagavond 23 oktober tot en met zondagavond 25 oktober, wordt er dan op de rijstroken richting Antwerpen gewerkt.

De werken werden vorig weekend in extremis uitgesteld omdat er bij een medewerker van een werkploeg een coronabesmetting werd vastgesteld waarop de hele ploeg in quarantaine moest.

www.wegenenverkeer.be/A12

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio