Boetes van 58 euro voor tientallen fietsers: geen licht of in verboden straat in Gent

Boetes van 58 euro voor tientallen fietsers: geen licht of in verboden straat in Gent

archiefbeeld Foto: fvv

Gent -

De Gentse politie heeft vrijdagochtend tientallen fietsers op de bon geslingerd omdat ze geen verlichting hadden of in de Kortrijksepoortstraat tegen de richting reden. Dat is verboden. Ze kregen een boete van 58 euro gepresenteerd.

Zoals elk najaar trekt de Gentse lokale politie ook deze oktober opnieuw haar fietscontroles op gang. Vrijdagochtend stonden agenten opgesteld aan de Coupure om er de verlichting van fietsers te controleren. 48 fietsers waren niet genoeg verlicht en kregen een boete van 58 euro.

Ook twee gebruikers van een step kregen een boete omdat ze niet correct verlicht waren. “Wie met een step sneller dan stapvoets rijdt, wordt beschouwd als fietser en moet dezelfde regels volgen”, zegt de politie.

In de Kortrijksepoortstraat werden vrijdagochtend ook dertig fietsers betrapt op het negeren van het verbodsbord C11. Dat geeft aan dat fietsen in de richting van het Sint-Pietersstation verboden is in de straat. De fietsers mogen daar immers de trams niet hinderen. De dertig fietsers werden net zoals twee autobestuurders betrapt en kregen een boete van 58 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio