Romain Bardet rekent op goeie gids tijdens eerste Ronde: “Oliver Naesen kent de wegen als zijn broekzak”

Romain Bardet rekent op goeie gids tijdens eerste Ronde: “Oliver Naesen kent de wegen als zijn broekzak”

Foto: BELGA

Na zijn opgave in de Tour de France hervatte Romain Bardet de competitie in de Brabantse Pijl. De Fransman werd er 27e. Wat later volgde een zevende plaats in Parijs-Tours. Zondag start Romain Bardet in zijn laatste koers dit seizoen. De Ronde van Vlaanderen wordt ook zijn laatste wedstrijd in het shirtje van AG2R La Mondiale, want de 29-jarige Fransman verkast volgend jaar naar Team Sunweb.

“Ik wil afsluiten in schoonheid en mijn ploeg bedanken voor de mooie jaren die we samen doorgemaakt hebben. Dat doe ik dus in deze Ronde van Vlaanderen”, vertelde Bardet vrijdag. “Deze wedstrijd heeft me altijd aangesproken en prikkelde me constant. Ik vond het nu echt wel de gepaste tijd om die mythische koers in Vlaanderen eens te rijden. Ook al ben ik bijna dertig jaar, het zal voor het eerst zijn.”

Met Oliver Naesen kan Bardet geen betere gids wensen tijdens zijn eerste deelname. “Oliver kent de wegen als zijn broekzak. En we hebben een sterke ploeg die start in Antwerpen. Het zal raar zijn om een wedstrijd te rijden die ik helemaal niet ken. Alle aspecten van het wielrennen komen aan bod. Techniek, tactiek, parcourskennis, kracht, macht en noem maar op. De sterkste renners kleuren de finale.”

Bardet drong er bij de ploegleiding zelf op aan de Ronde van Vlaanderen te rijden. Dat sinds duidelijk werd dat de Ronde halfweg oktober en dus na de Tour de France gereden zou worden. “Ik had me begin dit seizoen ook niet voorgesteld dat ik vandaag hier zou zitten palaveren over het feit dat ik start in de Ronde van Vlaanderen. Ik kijk echt uit naar mijn eerste deelname.”

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.