Feestbier voor eeuwfeest faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent gebrouwen in Smetlede: “Gemaakt met alternatieve graansoort waar ook Wout van Aert brood van eet”

Feestbier voor eeuwfeest faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent gebrouwen in Smetlede: “Gemaakt met alternatieve graansoort waar ook Wout van Aert brood van eet”

Amateurbrouwer Bart De Wolf en professor Jessica De Clippeleer ontwikkelden samen de ‘Coupure blond’. Foto: rdl

Lede / Smetlede -

Om de honderdste verjaardag van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent te vieren ontwikkelde professor Jessica De Clippeleer samen met brouwerij Basanina uit Smetlede een blond feestbier op basis van een alternatieve graansoort.

“Professor Jessica De Clippeleer en ik kennen elkaar van bij de oud-studentenvereniging Fermentatio,” vertelt de Smetleedse amateurbrouwer Bart De Wolf van brouwerij Basanina. “En samen zitten we in een ...

Meest gelezen uit de buurt