Krookbrug schendt privacy van omwonenden (en staat er illegaal)

Krookbrug schendt privacy van omwonenden (en staat er illegaal)

Foto: DVH

Gent -

De voetgangers- en fietsersbrug die de bibliotheek De Krook moet verbinden met de Brabantdam zou eigenlijk moeten afgebroken worden. Volgens een vonnis van de burgerlijke rechtbank schendt de brug immers de privacy van bewoners van de Sint-Jansvest. Bovendien is de brug volgens de rechter gebouwd nadat de bouwvergunning al was verstreken.

De burgerlijke rechtbank heeft in een vonnis de buurtbewoners gelijk gegeven die naar de rechter stapten omdat zij door de bouw van de nieuwe verbindingsbrug tussen bieb en stadscentrum hun mooie zicht op het water kwijt zijn. Bovendien beaamt de rechter dat voetgangers en fietsers die zich op de brug begeven, kunnen binnenkijken in de living van de huizen.

Het eerste deel van de Steve Bikobrug werd in 2018 opgetrokken en kostte 2 miljoen euro. Maar toen was volgens de rechtbank de bouwvergunning al verstreken.

“We wachten de betekening van het vonnis af om eventueel beroep aan te tekenen”, reageert schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). “Maar we zijn in alle discretie bezig om met de klagers tot een vergelijk te komen.”

Ook de bouw van het tweede deel van de brug - van de Sint-Jansvest tot de Brabantdam - loopt niet van een leien dakje. Vorig jaar werd de bouwvergunning geweigerd omdat er geen milieu-effectenrapport was gemaakt. De Stad doet nu een tweede poging met een nieuwe aanvraag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio