Nog altijd geen spoor van jogger Pieter-Jan (32) die verdween in Gentse Blaarmeersen: speurders staan voor raadsel

Gent / Lede -

Zaterdagavond was er nog altijd geen spoor gevonden van Pieter-Jan Huygens. De 32-jarige man uit Lede ging donderdag in de late namiddag joggen in het populaire Gentse recreatiedomein Blaarmeersen. Sindsdien is hij niet meer gezien. Vandaag zal de scheepvaartpolitie met een scanner het water afspeuren langs het vermoedelijke looptraject van de vermiste.

Pieter-Jan Huygens werd het laatst aan de Blaarmeersen gezien donderdag omstreeks 16 uur. De man, die in Lede woont, ging er vaak joggen. Omdat hij niet terugkeerde, werd alarm geslagen. In de loop van vrijdag kamde de Cel Vermiste Personen de Blaarmeersen volledig uit. Vanuit de lucht speurde een heli naar een eventueel lichaam maar dit werd niet gevonden. Zijn wagen werd wel aangetroffen aan de Blaarmeersen, in de Sneppenbrugstraat ter hoogte van huisnummer 50.

Nog altijd geen spoor van jogger Pieter-Jan (32) die verdween in Gentse Blaarmeersen: speurders staan voor raadsel
Pieter-Jan Huygens Foto: Facebook

Voorlopig zijn er geen elementen die wijzen op een criminele daad. De vermiste zou volgens zijn omgeving en de speurders ook geen suïcidale gedachten gehad hebben.

Verdronken hondje

De Cel Vermiste Personen is er zeker van dat Pieter-Jan Huygens donderdag effectief gaan joggen is. Hij droeg daarbij een opvallend fluogeel shirt, maar niemand heeft hem opgemerkt. De speurders staan ook voor een raadsel. Omdat niet kon worden uitgesloten dat hij per ongeluk in het water was terechtgekomen, speurden duikers van de Gentse brandweer zaterdagnamiddag de oude Leiearm af waar Pieter-Jan wellicht heeft gejogd. De actie leverde echter niets op.

Gisteren postte een vrouw een bericht op Facebook dat zij afgelopen donderdag, ongeveer rond het moment van de verdwijning van Huygens, een fluogeel hesje in de Leie zag drijven. Toen ze dichterbij kwam, merkte zij dat vlakbij een hondje aan het verdrinken was. Het baasje was nergens te bespeuren.

De speurders onderzochten of er mogelijk een verband was met de verdwijning van Huygens, maar dat blijkt niet het geval. Ook een zoektocht van familieden en vrienden van de vermiste aan de Blaarmeersen leverde niets op. Vandaag wordt daarom verder gezocht. De scheepvaartpolitie zal met een scanner diepgaander onderzoek uitvoeren in het water.

Pieter-Jan Huygens is ongeveer 1m80 lang en slank gebouwd. Hij heeft donker haar en donkere ogen en draagt een stoppelbaard. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een fluogeel loopshirt en had hij witte oortjes in.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Nog altijd geen spoor van jogger Pieter-Jan (32) die verdween in Gentse Blaarmeersen: speurders staan voor raadsel
Het waarschijnlijke joggingtraject van de Pieter-Jan Huygens Foto: Facebook
Corrigeer

MEER NIEUWS