Opel Corsa met XTC, cannabis en crystal meth in: STROP-team pakt twee Slowaakse dealers

Opel Corsa met XTC, cannabis en crystal meth in: STROP-team pakt twee Slowaakse dealers

Het Gentse STROP-team met ‘Rico en Bart’ speelt een belangrijke rol in het VIER-programma Niveau 4 Foto: SBS

Gent -

Bij een actie van het Gentse STROP-team werden twee Slowaakse drugsdealers op heterdaad betrapt. Ze hadden in hun Opel Corsa XTC, cannabis en crystal meth bij en moesten vrijdag verschijnen op de Gentse rechtbank. Ze riskeren een celstraf van tien tot achttien maanden.

In de nacht van 26 juni van dit jaar stond het Gentse STROP-team - bekend van Niveau 4 - in de Nimfenstraat, achter het zwembad Rooigem. Een wagen stopte naast een Opel Corsa en reed snel weg. ‘Verdacht’ dachten ze. Na controle bleek dat de bestuurder crystal meth op zak had. “Gekocht van enkele mannen in een Opel Corsa”, zegt hij.

De nacht ging verder, tot de Opel Corsta met drie inzittenden iets na zeven uur werd opgemerkt op de Drongensesteenweg. In de wagen vond de politie twintig gram cannabis, tientallen zakjes met kleine hoeveelheden crystal meth, achttien gram XTC en nog enkele plastieken zakjes en weegschalen.”

Geen excuses

Eén van de drie mannen werd na een huiszoeking vrijgelaten. De twee andere, Slowaken die in Gent verblijven, zaten sindsdien in de cel. Ze werden vrijdag naar de Gentse rechtbank overgebracht en stonden er terecht voor het dealen en gebruik van drugs.

De eerste beklaagde riskeert een celstraf van 18 maanden en een boete van 8.000 euro. De tweede beklaagde - ‘de chauffeur’ - hangt 10 maanden celstraf en eenzelfde boete boven het hoofd. Op zes november kennen ze hun straf. De rechter liet weinig ruimte voor excuses. “U dacht goed na over uw handel, de andere man werkte voor u. Ik lach niet met het dealen van drugs.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio