Jana Raman kent knap debuut bij Estudiantes: “Hopelijk kunnen we het seizoen met ook Belgian Cats afwerken”

Jana Raman kent knap debuut bij Estudiantes: “Hopelijk kunnen we het seizoen met ook Belgian Cats afwerken”

De Spaanse Lega Femenina kleurt dit seizoen nog meer Belgisch. Met Jana Raman (Estudiantes Madrid), Serena-Lynn Geldof (Cadi La Seu), Julie Vanloo (Zaragoza), Heleen Nauwelaers (Tenerife) en Antonia Delaere (IDK Eusotren) zijn maar liefst vijf Belgian Cats in Spanje aan de slag.

Jana Raman stapte afgelopen zomer van Valencia over naar Esudiantes Madrid. De 29-jarige en 1m88 grote forward kent bij de club uit de Spaanse hoofdstad een knap debuut en was in vier matchen goed voor een knap gemiddelde van 10 punten, 6 rebounds en 2 assists. Estudiantes Madrid opende de Spaanse Lega Femenina tevens sterk en met een 3 op 4.

“Ik ben terechtgekomen in een ambitieuze club. Ideaal om me klaar te stomen voor enerzijds de kwalificatiewedstrijden (november/februari) voor het EK en anderzijds hopelijk dat EK in juni met de Belgian Cats. En uiteraard de Olympische Spelen in Tokio een maand later. Dat de Spelen afgelopen zomer in Tokio niet doorgingen was een bittere pil om slikken. Het was echter gezien de impact van de coronapandemie de enige echte juiste beslissing. Ik hoop echter dat we nu een volledige campagne met Estudiantes Madrid en ook de Belgian Cats kunnen afwerken. Ook dat volgende zomer met hopelijk een vaccin het ergste van Covid 19 eindelijk achter de rug ligt.”

Partner Sam Van Rossom schittert in Valencia

Jana Raman heeft haar portie quarantaine wel gehad. “55 dagen met Sam (partner Van Rossom die sterkhouder is bij Valencia en de Belgian Lions) in maart, april en mei in Valencia in quarantaine. We mochten enkel buiten voor noodzakelijke verplaatsingen (apotheek en voedingswinkel). Nu is er een serieuze tweede golf in Madrid. Ik hoop dat de besmettingen de komende weken opnieuw gaan zakken. We mogen weer enkel buiten voor de essentiële verplaatsingen en uiteraard voor onze matchen en traingen. Met Estudiantes moeten we wekelijks een test ondergaan. Bij drie positieve gevallen in de ploeg moeten we de wedstrijd uitstellen,” aldus Jana Raman Op persoonlijk vlak moet Jana vriend Sam de komende maanden wel missen. “In de voorbereiding heb ik nog enkele keren met de hogesnelheidstrein naar Valencia kunnen reizen. Dat is maar een tweetal uurtjes bollen. Nu is dat niet meer aan de orde. Ook Sam is aan de competitie en de Euroleague begonnen. Vorige week speelde hij met Valencia in Madrid en tegen Real in het kader van de Euroleague. Ik heb de wedstrijd zelfs niet kunnen bijwonen. Alle focus nu dus naar Estudiantes Madrid en over enkele weken naar de Belgian Cats waar we op 12 november in Odivelas (voorstad van Lissabon) tegen Portugal en op 14 november tegen Oekraïne aantreden,” aldus nog Jana Raman.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.