Alicia Franck 10de in Beringen: “Eindelijk het gevoel dat mijn crossseizoen begonnen is”

Alicia Franck 10de in Beringen: “Eindelijk het gevoel dat mijn crossseizoen begonnen is”

Eerste top 10 in de tweede cross van het seizoen Foto: sporza

Lochristi -

Onze Lootse veldrijdster Alicia Franck (Proximus-Alphamotorhomes) eindigde zaterdagmiddag fraai tiende in de Ethias Cross in Beringen. Ze was daarmee de eerste Belg in de rituitslag. De Nederlandse Denise Betsema was outstanding, en trok al in de eerste ronde op avontuur. Alicia toonde zich tevreden na afloop. “Mijn vorm kan nu in stijgende lijn gaan.”

“Beringen is een atypische cross door het zware klimparcours, de stenige harde ondergrond en de vele singletracks”, opent Alicia haar terugblik op deze middag. “Maar ik kom er graag want ik heb mooie herinneringen aan Beringen uit mijn mountainbike-periode. De Lootse werd er Belgisch kampioene bij de junioren, en won er een wedstrijd bij de elite in de categorie U23.

Sinusitis

“Vorig weekend was ik na mijn sinusitis nog niet voldoende hersteld. Daardoor werd de Superprestige in Gieten een tegenvaller. Ik haalde er mijn normale niveau niet om mee te draaien. De afgelopen week trainde ik goed, maar het was toch nog uitkijken wat dat ging geven in Beringen. Mijn verwachtingen waren eerlijk gezegd niet zo hooggespannen. Beter doen dan in Gieten was de missie.”

Over de koers van zaterdag dan: “Het was aanvankelijk wat zoeken naar het juiste tempo, ik had wat last met de ademhaling en het duurde een paar ronden om de goede indeling te pakken te krijgen. Ik ken het parcours genoeg, en weet dat je er moet doseren. Dan ging ik de strijd aan met Alice Maria Azuffi voor een plaatsje in de top-10. Uiteindelijk kon ik een gaatje maken in de afdaling en kwam de Italiaanse niet meer terug.”

Koersplezier

“Ik had vandaag ook plezier in de koers”, zegt Alicia. “De afdalingen zijn er gevaarlijk, dus ik focuste op techniek en op niet te veel risico nemen. Dat lukte vrij goed. Vallen vermijd je daar sowieso best, want op zo’n terrein is het altijd een harde smak.”

De Lootse is zeker tevreden met haar 10e plaats. “Ik ben opgelucht dat de ziekte lijkt weg te gaan en heb nu eindelijk het gevoel dat mijn crossseizoen is begonnen. Ik kan nu weer vol aan de slag op training en hoop dat de vorm nu alleen maar in stijgende lijn gaat.”

Koersen in covidtijden

Ook voor de renners blijft koersen in covidtijden bijzonder. “De organisatie was prima, alles verliep veilig en de maatregelen werden goed nageleefd”, vervolgt Alicia Franck. “ Ik hoop echt dat we op deze manier nog een mooi seizoen kunnen afwerken. Weet dat ik de supporters en de sfeer langs het parcours echt mis, maar als de huidige aanpak de enige keuze is, dan ben ik vooral dankbaar dat we op deze manier onze sport kunnen blijven uitoefenen.”

Alicia Franck staat volgende week zaterdag 24 oktober aan de start in de Telenet Superprestige in Ruddervoorde. De Ladies Trophy wordt er op gang gevlagd om 13.40 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio