Nino Schurter neemt revanche voor verloren wereldtitel en volgt Mathieu van der Poel op als Europees kampioen mountainbike

Nino Schurter neemt revanche voor verloren wereldtitel en volgt Mathieu van der Poel op als Europees kampioen mountainbike

Foto: EPA-EFE

Een week nadat hij zijn wereldtitel moest afstaan, heeft de Zwitser Nino Schurter zondag in zijn thuisland revanche kunnen nemen met de Europese titel mountainbike crosscountry. Bij de vrouwen haalde de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot het.

Het EK stond aanvankelijk gepland in mei 2020 in het Oostenrijkse Graz, maar door de coronacrisis werd verhuisd naar het najaar en het Zwitserse Monte Tamaro. Er werd bij de mannen gezocht naar een opvolger voor de Nederlander Mathieu van der Poel, die door het samenvallen met de Ronde van Vlaanderen deze keer niet aan de start verscheen.

De 34-jarige Schurter haalde het bij de mannen met tien seconden voorsprong op de Fransman Titouan Carod. De Zwitser Mathias Fluckiger veroverde brons op 0:49. Wereldkampioen Jordan Sarrou werd vijfde. Bij de vrouwen dus wel winst voor de wereldkampioene van Leogang, want Ferrand-Prévot reed opnieuw solo naar een bijkomende titel. De Nederlandse Anne Terpstra veroverde zilver op 0:41, de Oekraïense Yana Belomoina brons op 0:56.

Het EK was de laatste belangrijke internationale afspraak van het jaar in de mountainbike crosscountry. Door twee coronagevallen in de omkadering van de Belgische ploeg na de wereldkampioenschappen, gaven de Belgen forfait.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.