Gasquet wint groep B Ultimate Tennis Showdown en speelt finale tegen De Minaur

Gasquet wint groep B Ultimate Tennis Showdown en speelt finale tegen De Minaur

Foto: BELGA

Richard Gasquet mag zich opmaken voor de finale van de derde editie van de Ultimate Tennis Showdown (UTS). De Fransman won zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen zijn twee groepsduels. Gasquet strijdt om de eindzege tegen de Australiër Alex de Minaur. Opvallend: beide spelers treffen mekaar komende week in de eerste ronde van de European Open.

Gasquet begon het experimentele toernooi met winst in elk van de vier gespeelde quarters tegen de Spanjaard Feliciano Lopez. Nadien klopte de Fransman de Amerikaan Taylor Fritz in de quarters met 3-2. Dat volstond voor winst in poule B en een plek in de finale. Fritz klopte tot slot Lopez nog om de eer met 4-0.

In de finale wacht zondag voor Gasquet de Australiër Alex de Minaur, die zich vrijdag in zijn sas voelde en groep A vlot won. De Minaur was in de eerste UTS-wedstrijd in Antwerpen duidelijk beter dan de Brit Daniel Evans (4-0). Nadien deed De Minaur die prestatie over tegen de Spanjaard Pablo Andujar. De laatste partij van vrijdag, tussen Evans en Andujar om de eer, was spannender. Evans haalde het finaal in de quarters met 3-2.

De UTS wordt georganiseerd in aanloop naar de European Open, het Belgische ATP-toernooi dat komende week plaatsvindt. Het toernooi, het geesteskind van topcoach Patrick Mouratoglou, is toe aan zijn derde editie. De UTS-competitie werd dit jaar in het leven geroepen als reactie op het stopgezette tennisseizoen door de coronapandemie. Er wordt gespeeld volgens een aangepast scoreformat, met een tijdsklok en spelers mogen ook contact hebben met hun coach.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.