Influencer (33) die bestaan van corona ontkende, sterft na besmetting met virus

Influencer (33) die bestaan van corona ontkende, sterft na besmetting met virus

Dmitriy Stuzhuk met zijn ex-vrouw Sofia, die zijn dood bekendmaakte op Instagram. Foto: Dmitriy Stuzhuk

De Oekraïener Dmitriy Stuzhuk is overleden aan complicaties veroorzaakt door het coronavirus. De 33-jarige influencer, die graag uitpakte met zijn lichaam en ‘gezonde levensstijl’, ontkende eerder via Instagram nog het bestaan van Covid-19.

Stuzhuk raakte besmet met het virus tijdens een trip naar Turkije. Eenmaal terug in zijn moederland werd hij opgenomen in het ziekenhuis, volgens de Britse krant The Sun. Na acht dagen mocht de man het ziekenhuis verlaten. Maar na een tijdje kreeg Stuzhuk alsnog hartproblemen en moest hij opnieuw worden opgenomen in het ziekenhuis.

Influencer (33) die bestaan van corona ontkende, sterft na besmetting met virus
Foto: Dmitriy Stuhzuk

Zijn ex-vrouw Sofia (25) bracht op Instagram verslag uit van aan zijn ziekbed. Ze vertelde onder meer dat zijn hart het erg zwaar had en dat er ernstige complicaties opgetreden waren met zijn bloedvatenstelsel. Zaterdag deelde Sofia dan het bericht dat haar ex-man, de vader van hun drie kinderen, overleden was aan de gevolgen van het coronavirus.

Eerder deze week deelde de Stuzhuk, die 1,1 miljoen volgers heeft op Instagram, nog een berichtje waarin hij zijn volgers wilde waarschuwen voor het coronavirus, en waarin hij een bocht van 180 graden maakte in vergelijking met zijn eerdere uitlatingen. “Zoals jullie weten door mijn Instagramstories ben ik ziek geworden door het coronavirus. (...) Ik wil met jullie delen hoe ziek ik ben geworden. Ik dacht dat er niet zoiets was als Covid-19, tot ik ziek werd.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN