Broer van teruggevonden Pieter Jan: “Tragisch ongeval tijdens het joggen”

Gent / Lede -

Kort na de middag heeft de scheepvaartpolitie een menselijk lichaam gevonden in een oude Leiearm in Afsnee, in de buurt van het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft bevestigd dat het gaat om de 32-jarige Pieter Jan Huygens, die sinds donderdagnacht wordt vermist. Volgens zijn broer is Pieter Jan omgekomen door een tragisch ongeval

Toen de scheepvaartpolitie tijdens een gerichte zoekactie met een scanner zondagmiddag omstreeks 13 uur een lichaam aantrof in het water van de oude Leiearm in Afsnee, wist men dat de kans groot was dat de zoektocht naar de sinds donderdag vermiste Pieter Jan Huygens een dramatische afloop zou kennen.

De plaats in het water waar de drenkeling werd gevonden, bevindt zich immers langs het traject dat de 32-jarige Ledenaar regelmatig liep als hij vanuit de Blaarmeersen kwam joggen. Wellicht heeft hij dat traject ook donderdagnamiddag afgelegd.

Lees hier meer over de omstandigheden van de verdwijning en de zoektocht.

Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Levensgenieter

Voor de familie en vrienden van Pieter Jan Huygens komt hierbij een droevig einde aan de onzekerheid.

“Met ontzettend veel verdriet en met de grootste moeite moet ik samen met mijn familie jullie heel droevig nieuws melden over Pieter Jan Huygens”, schrijft zijn oudere broer Stijn in een Facebookpost

“Onze jongste broer en beste vriend kwam om tijdens een tragisch ongeval tijdens het joggen aan de Leie.

We herinneren ons PJ als een super sympathieke en enthousiaste levensgenieter.

Graag bedank ik ook alle vrienden en familie die klaar stonden de afgelopen dagen. Het feit dat er zoveel mensen waren bewijst dat Pieter Jan ongelooflijk geliefd was.

Wij gaan hem ongelooflijk missen.

Wij danken jullie voor de steun en vragen jullie om ons even tot rust te laten komen. “

Corrigeer

MEER NIEUWS