Vier lockdownfeestjes stilgelegd en twee cafés gesloten door Gentse politie

Vier lockdownfeestjes stilgelegd en twee cafés gesloten door Gentse politie

Foto: fvv

Gent -

Het voorbije weekend heeft de politie van Gent vier lockdownfeestjes moeten stilleggen. Daarnaast werden er twee cafés gesloten die zondagavond na het verplichte sluitingsuur nog open waren. Dat laat de politie maandag weten.

Vanaf maandag gaan er door de stijgende coronacijfers strenge regels in voor de horeca. De politie benadrukt dat veel mensen de maatregelen volgen, maar dat sommigen nog altijd niet de ernst van de situatie inzien.

“Zondagnacht werden er twee cafés na sluitingstijd door ons gesloten”, laat de politie maandag weten. Het gaat om café Charlatan aan de Vlasmarkt en café Morris in Klein Turkije. “Tevens hebben we dit weekend vier lockdownfeestjes stilgelegd.”

Het afgelopen weekend registreerde de lokale politie in Gent meer dan honderd corona-inbreuken. 75 mensen kregen ter plaatse 250 euro boete. De politie zal streng blijven, waarschuwt ze. “We hopen dan ook dat de mensen zich zullen schikken naar de nieuwe maatregelen en deze nauwgezet zullen blijven opvolgen”, besluit de politiewoordvoerder.

LEES OOK. Meer dan honderd corona-inbreuken in Gent: 75 mensen krijgen ter plaatse 250 euro boete

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Zo snel verspreidt het coronavirus zich

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Zo vermijd je droge handen door het vele handen wassen

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN