Meer dan honderd corona-inbreuken in Gent: 75 mensen krijgen ter plaatse 250 euro boete

Meer dan honderd corona-inbreuken in Gent: 75 mensen krijgen ter plaatse 250 euro boete

Foto: fvv

Gent -

Het voorbije weekend heeft de Gentse politie 75 processen-verbaal van 250 euro onmiddellijk geïnd wegens het niet dragen van een mondmasker of het betrokken zijn bij een samenscholing. In totaal werden er 108 pv’s opgesteld voor inbreuken op de coronaregels. Dat laat de politie maandag weten.

Dit weekend schreef de Gentse politie 108 pv’s uit, waarvan 84 onmiddellijk schikkingen. Daarvan waren er 75 voor het niet dragen van een mondmasker of samenscholing. De boete die daarop staat bedraagt 250 euro.

Daarnaast werden ook 9 pv’s van 750 euro onmiddellijk geschikt voor uitbaters van horecazaken. Daarbij gaat het om het niet naleven van het sluitingsuur, personeel van de horecazaak die geen mondmasker droeg of het klantenregister dat niet werd ingevuld zoals het moet.

Eén van die horecazaken die zo’n boete kreeg was brasserie The Rambler op het Maria Hendrikaplein, voor het Sint-Pietersstation. Vijf van de vijftien aanwezigen bleken niet op het klantenregister te staan. Ze kregen elk prompt een boete van 250 euro. De zaakvoerder moest zelf 750 euro betalen.

LEES OOK: Vier lockdownfeestjes stilgelegd door Gentse politie

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN