Man ontkent dat hij in vijf woningen probeerde in te breken: “Dat zou dom van me zijn”

Man ontkent dat hij in vijf woningen probeerde in te breken: “Dat zou dom van me zijn”

Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

Een 39-jarige man stond maandag voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Hij werd ervan beticht vijf inbraakpogingen te hebben ondernomen in de Koolstraat in Mechelen. De kerel ontkende dat met klem.

Hafed N. is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep in het verleden al zeventien correctionele veroordelingen op. Nu verscheen hij voor de rechtbank omdat hij in de nacht van 22 maart vijf keer zou geprobeerd hebben om in te breken. “Telkens was met een scherp voorwerp getracht om de toegangsdeur te forceren”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “De man verbleef de bewuste nacht bij een vriendin in de Koolstraat. Ook al droeg hij een enkelband en mocht hij daar niet zijn.”

DNA

De ochtend na de feiten werd in het struikgewas een schroevendraaier aangetroffen. Een schroevendraaier waarop het DNA van N. werd aangetroffen. “Ik heb die daar gelegd. Dat geef ik toe. Maar ik heb de inbraken niet gepleegd. Vanwaar die schroevendraaier dan kwam? Toen ik uit mijn auto stapte, werd ik door iemand bedreigd. Om mij te kunnen verdedigen, ben ik de schroevendraaier uit mijn auto gaan halen”, zei de man.

De advocate van Hafed vroeg de vrijspraak. “Die bewuste nacht sliep mijn cliënt in de woonkamer van een vriendin. Nergens worden concrete bewijzen geleverd dat Hafed de feiten heeft gepleegd. Normaal wordt een gerechtelijk onderzoek à charge en à décharge gevoerd. Ik heb het gevoel dat dat hier niet is gebeurd.”

“Het zou toch dom van me zijn om inbraken te plegen in een straat waar ik die nacht zelf sliep. En nog veel dommer om een schroevendraaier achter te laten”, zei N. zelf.

Uitspraak is er op 16 november.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio