Jumbo-Visma heeft nieuwe partner gevonden: “Samen gaan we nog snellere fietsen bouwen”

Jumbo-Visma heeft nieuwe partner gevonden: “Samen gaan we nog snellere fietsen bouwen”

Jumbo-Visma reed een sterke Tour de France. Foto: Photo News

Jumbo-Visma heeft bekendgemaakt dat het wielerteam de komende jaren gaat samenwerken met Cervélo. Vanaf januari 2021 rijdt de Nederlandse ploeg van onder meer onze landgenoot Wout Van Aert op fietsen van het merk Cervélo. Het gaat om een meerjarig partnerschap zowel met de mannen- als met de vrouwenploeg.

Primoz Roglic, Wout Van Aert, Tom Dumoulin en ook Marianne Vos rijden volgend jaar op fietsen van Cervélo. “We zijn zeer trots op de samenwerking”, zegt de managing director van Cervélo Nick McAdams. “Het is een van de beste teams ter wereld. We gaan ervoor zorgen dat de renners nog sneller rijden dan ze nu al doen”, klinkt het ambitieus.

“Dit is een grote stap voor ons team”, zegt managing director van Jumbo-Visma Richard Plugge. “Cervélo is een van de besten op vlak van technologie. We zijn dan ook zeer blij dat we volgend jaar op materiaal van Cervélo zullen rijden. Ik ben ervan overtuigd dat we samen nog snellere fietsen kunnen bouwen. Het merk is onderdeel van Pon, een Nederlands bedrijf net zoals Jumbo-Visma Nederlands is. Het is fantastisch dat twee Nederlandse bedrijven met wereldwijde impact samenwerken.

De afgelopen twee jaar werkte Cervélo samen met Team Sunweb.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.