EuroLeague past regels aan: geannuleerde duels krijgen nieuwe datum

EuroLeague past regels aan: geannuleerde duels krijgen nieuwe datum

Foto: PRESSE SPORTS

Ploegen die in de EuroLeague basket wegens de coronapandemie niet in staat zijn om acht spelers op te stellen, zullen hun wedstrijden voortaan niet meer met forfaitcijfers verliezen. De raad van bestuur van de EuroLeague heeft het reglement van de competitie aangepast zodat de duels, die niet op hun voorziene datum kunnen plaatsvinden, een nieuwe plaats op de kalender krijgen.

Het nieuwe reglement stipuleert dat een wedstrijd van een team, dat wegens de coronacrisis geen acht spelers kan opstellen of in isolatie verblijft, tot drie keer toe kan uitgesteld worden. Als het toch niet lukt om een nieuwe datum te vinden voor de uitgestelde partij, of een match moet meer dan driemaal verplaatst worden, dan verliest de ploeg die aan de basis van het eerste uitstel ligt de wedstrijd.

Alle wedstrijden van de reguliere fase van de competitie moeten voor 13 april afgewerkt zijn. De play-offs moeten eindigen op 5 mei. De EuroLeague is de belangrijkste professionele basketcompetitie in Europa voor mannenteams.

De reglementswijziging gaat meteen in en werkt met terugwerkende kracht voor de zeven duels die tot dusver al ten prooi vielen aan het coronavirus, meldt de EuroLeague. De nieuwe regels gelden ook in de EuroCup, de op een na hoogste Europese basketbalbeker op clubniveau.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.