Chris Froome start aan Vuelta in de schaduw van kopman Richard Carapaz: “Ik weet niet of ik 100% ben”

Chris Froome start aan Vuelta in de schaduw van kopman Richard Carapaz: “Ik weet niet of ik 100% ben”

Foto: LAPRESSE

Niet vijfvoudig Tourwinnaar Chris Froome, maar wel Richard Carapaz is het speerpunt van Ineos Grenadiers in de Vuelta. De Brit tast in het duister wat zijn vorm betreft. Wordt de jonge Carapaz de redder van het geteisterde Ineos?

LEES OOK. VOORBESCHOUWING VUELTA 2020. Is Chris Froome topfavoriet? En wat met de Belgen? Dit moet u weten over de Vuelta, die dinsdag start

Ineos Grenadiers kent een lastig seizoen. In de Tour nam het Britse team voor het eerst sinds 2014 de eindzege niet mee naar huis en in de Giro ziet het er ook niet naar uit dat Tao Geoghegan Hart nog met de eindzege aan de haal gaat. Kopman in de Tour was dit jaar Egan Bernal, in de Giro was dat Geraint Thomas, maar beide heren moesten vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Als Ineos nog een grote ronde wil winnen dit seizoen zal het de Vuelta moeten zijn. Froome en Carapaz starten allebei als kopman, maar vooraf lijkt Carapaz die eerder al eens de Giro won, toch zekerder van zijn stuk dan Froome.

“Dit seizoen is vreemd voor iedereen. Ik sta goed voorbereid aan de start en ik ben zeer gemotiveerd. Ik hoop dat we meespelen voor de eindzege. De Vuelta is belangrijk voor onze ploeg. We zullen elke kans grijpen”, vertelde Carapaz.

Voor Froome is het de laatste koers in het truitje van Ineos. Volgend seizoen gaat hij immers aan de slag bij Israel Start-Up Nation. De Brit stak eerder al tweemaal de eindzege in de Vuelta op zak, maar dit seizoen is het gissen naar de vorm waarin hij aan de start verschijnt. “Het is moeilijk om mijn eigen niveau in te schatten”, zegt Froome er zelf over. “Ik voel me wel elke dag beter en beter. Ik vind het best emotioneel om hier aan de start te staan. Ik zal snel voelen of ik goed genoeg ben om hier iets te verrichten. Op dit moment weet ik niet zeker of ik 100% ben.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.