Familiedrama in Blankenberge: zoon steekt eerst moeder (66) neer en daarna zichzelf

Familiedrama in Blankenberge: zoon steekt eerst moeder (66) neer en daarna zichzelf

Het familiedrama speelde zich omstreeks 19.30 uur af in een woning in de Prinsenlaan. Foto: jve

Blankenberge -

De Prinsenlaan in Blankenberge is maandagavond opgeschrikt door een familiedrama. Een man stak er zijn 66-jarige moeder neer en diende nadien zichzelf enkele messteken toe. Beiden liepen ernstige verwondingen op.

Het drama speelde zich omstreeks 19.30 uur af. Voorbijgangers troffen plots een oudere vrouw hevig bloedend aan voor haar voordeur in de Prinsenlaan. Ze bleek meerdere keren gestoken, naar verluidt ter hoogte van de schouder en zelfs in het gezicht. “De vrouw kon nog praten, maar was er ernstig aan toe. We hebben meteen geprobeerd haar te helpen”, klinkt het bij een buurtbewoner die de eerste zorgen toediende.

De oorzaak van de steekpartij bleek een hoogoplopende ruzie met haar zoon, waarna die haar enkele messteken toegediende. De 66-jarige vrouw woonde hoogstwaarschijnlijk samen met de verdachte.

Hevig verzet tegen arrestatie

Nadat de vrouw verwond werd, bracht de man zichzelf enkele messteken toe. Daardoor werd hij door de politiediensten als erg gevaarlijk beschouwd. “Agenten die extra beschermd waren, moesten de woning binnendringen en de man overmeesteren. En zelfs gewond verzette de man zich nog hevig tegen zijn arrestatie.”

Vijf à zes agenten moesten de gewonde man, die ook hevig riep, uiteindelijk vasthouden. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd en zal later verhoord worden. Nadien kwamen het lab en andere diensten nog ter plaatse om de nodige bewijslast te verzamelen en het huis te onderzoeken. Dat duurde nog de hele avond. Of er vroeger al problemen waren op het bewuste adres, is niet meteen duidelijk. Over de achtergrond van de hoogoplopende ruzie moeten de verschillende verhoren de komende dagen duidelijkheid brengen. Of de man mentale problemen heeft, is evenmin al duidelijk.

Hij is wel bekend bij de politie. In het huis in de Prinsenlaan zijn er vroeger al problemen geweest en waren er al interventies met gewapende agenten en politiehonden.

Corrigeer

MEER NIEUWS