Food

Wim Ballieu start volledig nieuw concept: “Na acht jaar wilden onze koks eens iets anders maken dan ballen met stoemp”

Wim Ballieu start volledig nieuw concept: “Na acht jaar wilden onze koks eens iets anders maken dan ballen met stoemp”

Foto: fvv

Gent -

Wim Ballieu van Balls & Glory komt met een volledig nieuw concept op de proppen: Wim’s Deli. Onder die naam maakt de bekende chef nostalgische ovenschotels om de donkere coronamaanden door te komen.

De gerechten worden deels gemaakt in de ouderlijke slagerij in de Ottergemsesteenweg, waar Wim is opgegroeid. “Het voelt alsof ik terugga naar mijn roots”, zegt Ballieu. “We brengen nostalgie in een potje, met keiveel groenten. Na acht jaar wilden onze koks eens iets anders maken dan ballen met stoemp.”

Het weekmenu bestaat uit drie klassieke ovenschotels met een twist, door Deliveroo aan huis geleverd in herbruikbare glazen schotels. Deze maand op de menu: een stoofpotje van linzen, een ovenschotel van zoete aardappel en butternut of van gegrilde courgette en spinazie.

De plannen bestonden al een tijdje maar de verplichte sluiting van de horeca bracht alles in een stroomversnelling. “Eigenlijk zouden we pas in maart opengaan”, zegt Ballieu. “Maar omdat er door de verplichte sluiting meer plaats is in het restaurant, kan het nu al.”

In tussentijd bouwt het team een tweede ‘dark kitchen’ uit in Gent. Dat is een restaurant waar exclusief wordt gekookt voor bezorging. Ballieu wil er jong talent de kans geven om de stiel te leren.

Wim’s Deli, wimsdeli.com

Corrigeer