EU blij dat Trump bereid is om Soedan te schrappen van zwarte lijst

De beslissing kwam er nadat Soedan zich bereid had verklaard om 335 miljoen dollar te betalen aan Amerikaanse slachtoffers van terrorisme en hun families. 

De beslissing kwam er nadat Soedan zich bereid had verklaard om 335 miljoen dollar te betalen aan Amerikaanse slachtoffers van terrorisme en hun families. ©  Getty Images

De Europese buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell heeft maandag tevreden gereageerd op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump bereid is om Soedan te schrappen van zwarte lijst van landen die terrorisme steunen.

cevtBron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De beslissing kwam er nadat Karthoem zich bereid had verklaard om 335 miljoen dollar (284 miljoen euro) te betalen aan Amerikaanse slachtoffers van terrorisme en hun families.

Zolang het land op lijst staat, zijn internationale hulp en buitenlandse investeringen niet mogelijk, net als hulp van de Wereldbank en het International Monetair Fonds. Naast Soedan staan Iran, Noord-Korea en Syrië op de zwarte lijst.

Soedan stond sinds 1993 op de zwarte lijst nadat de VS het land ervan beschuldigden het land extremistische islamistische groeperingen te ondersteunen. Osama bin Laden, de stichter van al-Qaida, woonde in Soedan tussen 1992 en 1996.

Meer over Soedan

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie