Meer kijkers op de Nederlandse NOS voor de Ronde voor vrouwen dan die voor de mannen

Meer kijkers op de Nederlandse NOS voor de Ronde voor vrouwen dan die voor de mannen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In Nederland keken afgelopen zondag op de openbare omroep NOS een pak meer mensen naar de vrouwenwedstrijd van de Ronde van Vlaanderen, dan naar de mannenrace.

De NOS lokte zondagnamiddag gemiddeld 385.000 kijkers met de Ronde van Vlaanderen voor mannen. Nadien zagen gemiddeld 544.000 Nederlanders op de NOS de finale bij de vrouwen. Net zoals bij de mannen was het Oranje boven in de vrouwenkoers, waar Chantal Blaak triomfeerde. “Ik moet hierbij wel opmerken dat er ook 179.000 mensen naar de Nederlandse Eurosport keken voor de combi-uitzending van de Ronde van Vlaanderen voor mannen en de Giro en dat Eurosport de Ronde van Vlaanderen niet uitzond”, zegt sporteconoom Daam Van Reeth.

In Vlaanderen keken gemiddeld 1.209.729 mensen naar de mannenrace van de Ronde van Vlaanderen op de VRT en zakten de kijkcijfers bij de vrouwen terug naar een nog altijd puike 738.983 kijkers.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.