Vijftien maanden cel voor dronken man die naar politie spuwt

Vijftien maanden cel voor dronken man die naar politie spuwt

Foto: Gil Plaquet

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Khalid B. veroordeeld tot vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. De man spuwde afgelopen zomer naar de politie toen hij stomdronken op de grond lag.

Op 20 augustus kreeg de politie een telefoontje van een voorbijganger die meldde dat een dronken man op de straatstenen lag in de Fabrieksstraat in Willebroek. Een politieploeg ging ter plaatse een kijkje nemen en trof Khalid B. aan. “Hij riep onmiddellijk naar de inspecteurs dat ze hoeren waren en hij niet met hoeren wilde praten”, zei de openbare aanklager.

Voor de politie was het duidelijk dat de man veel te diep in het glas had gekeken. De agenten beslisten om hem te laten ontnuchteren in de cel, maar dat was niet naar de zin van B. “Hij verzette zich en spuwde naar de politiemensen. Het speeksel belandde onder meer op de arm en kledij van de inspecteurs.”

Toen de man de ochtend nadien uit de cel werd gehaald, bleef hij tegenwerken. Pas tijdens zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter bood hij zijn verontschuldigingen aan.

Quarantaine

Advocaat Frédéric Thiebaut vertegenwoordigde het politiekorps en de inspecteurs die bespuwd werden. “De politiemensen verdienen heel wat respect. Zij zijn blijven doorwerken in volle coronacrisis. En dan word je bespuwd. Het gevolg was dat drie politiemensen twee weken in quarantaine moesten en al die tijd in onzekerheid leefden.”

B. gaf toe dat hij met een alcoholverslaving kampte en dat een voorwaardelijke straf, zodat hij iets kan doen aan die verslavingsproblematiek, een betere bestraffing was dan de effectieve celstraf die werd gevorderd. Rechter Erika Colpin stuurde Khalid B. uiteindelijk huiswaarts met vijftien maanden cel en een resem voorwaarden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio