Deceuninck-Quick Step mikt zonder uitgesproken kopman op de zege in Driedaagse Brugge-De Panne

Deceuninck-Quick Step mikt zonder uitgesproken kopman op de zege in Driedaagse Brugge-De Panne

Foto: BELGA

Deceuninck-Quick Step hoopt woensdag de Driedaagse Brugge-De Panne (WorldTour) te winnen, net zoals twee jaar geleden met Elia Viviani. “We hebben geen kopman. Wanneer je met zijwind rijdt, heb je geen kopmannen maar een team nodig”, zo stelt sportdirecteur Tom Steels.

De Belgische WorldTour-formatie brengt naast Yves Lampaert, zondag vijfde in de Ronde van Vlaanderen, ook de Deense kampioen Kasper Asgreen, Tim Declercq, Dries Devenyns en de Fransman Florian Sénéchal in stelling voor de laatste eendagskoers van het seizoen in de WorldTour. Zij krijgen het gezelschap van Bert Van Lerberghe en neoprof Mauri Vansevenant.

“Aan motivatie ontbreekt het ons niet en we kijken echt wel uit naar deze wedstrijd”, zegt sportdirecteur Tom Steels. “We weten dat de wind die uit zuiden komt het grootste probleem zal betekenen. Er zitten in het parcours veel stukken die in open vlaktes worden gereden. Wij starten in deze laatste eendagswedstrijd in de WorldTour met een heel sterke ploeg, maar zonder uitgesproken leider. Dat is ook niet nodig. Je hoeft in waaierkoersen geen kopman te hebben, maar wel een sterk team.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.